Je trouwdag ... De mooiste dag van je leven?

Persoonlijk vind ik het altijd een beetje te vroeg om dat op jullie trouwdag al te zeggen. Want ik hoop natuurlijk dat er na die dag nog heel veel mooie en bijzondere dagen zullen volgen. En ik hoop altijd maar dat jullie, wanneer jullie oud zijn en terugkijken op jullie leven, tegen elkaar zullen zeggen; ja, onze trouwdag was ook één van de mooiste dagen in ons leven. En aan één van de mooiste dagen in jullie leven mag ik als ambtenaar van de burgerlijke stand in Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel een bijdrage leveren.

Sinds mei 2000 ben ik Bijzonder Ambtenaar en dit is een grote hobby van me geworden. Het is prachtig om twee mensen in korte tijd te leren kennen en dan op de huwelijksdag met een heel persoonlijk verhaal te komen. Dit doe ik zowel in mijn eigen ”memmetaal" als in het Nederlands. Elke keer weer een grote uitdaging. De ceremonie kan warm en bijzonder zijn, maar ook vrolijk en gezellig. In ieder geval een ontspannen sfeer waarbij het bruidspaar zich op hun gemak zal voelen tijdens dit onvergetelijk moment.

Voor toekomstige bruidsparen heb ik een goede tip: Denk goed na over je huwelijksdag en doe het op je eigen manier. Geef dit ook duidelijk aan zodat je later nooit denkt: ik had het toch anders willen doen. Samen en in goed overleg kunnen we er een prachtige plechtigheid van maken.

Misschien ontmoet ik jullie binnenkort en mag ik aanwezig zijn op één van de mooiste dagen van jullie leven.

Contact opnemen

Is dit de Babs van jullie eerste voorkeur en hebben jullie de digitale melding afgerond? Dan kunnen jullie nu contact opnemen met deze Babs om naar haar beschikbaarheid te informeren.

Kiezen jullie voor een gratis tijdstip? Dan hoeven jullie geen contact op te nemen met een Babs, er wordt dan door de gemeente een ambtenaar aan jullie toegewezen. 

Contactgegevens

Telefoonnummer: 06 2393 4898
E-mailadres: m.kingma@8ktd.nl